CLASARE PENTRU INFRACȚIUNEA DE FURT. ART. 228 alin.1 COD PENAL

avocat-oradea-drept-penal

Ne bucură obținerea unei decizii favorabile într-un dosar ce a avut ca obiect infracțiunea prevăzută la art.228 alin.1 Cod Penal, apărarea fiind asigurată de avocat Popovici Claudiu.

Judecătoria Oradea a respins definitiv plângerea formulată împotriva ordonanței de clasare dispusă pentru infracțiunea de furt și a menținut soluția de clasare.

Prin această soluție, clientul nostru a fost exonerat de orice acuzație și răspundere penală ori civilă. Urmărirea penală în acest dosar a durat aproape doi ani, fiind administrate numeroase probe care în final au condus la clasarea cauzei.

CE PEDEAPSĂ SE APLICĂ PENTRU INFRACȚIUNEA DE FURT ? ART.228 COD PENAL

Art. 228 alin. 1 Cod Penal sancționează cu o pedeapsă cu închisoarea, de la 6 luni la 3 ani sau amendă, luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia.

CLASARE PENTRU INFRACȚIUNEA DE FURT CALIFICAT.

În dosarul amintit anterior, urmărirea penală pentru infracțiunea de furt s-a declanșat în urma formulării unei plângeri penale de către o presupusă persoană vătămată.

În urma administrării unui vast probatoriu s-a stabilit că plângerea penală, formulată împotriva clientului reprezentat de către avocații din cadrul Domocoș&Popovici, este nefondată, fiind dispusă clasarea cauzei.

PLÂNGERE ÎMPOTRIVA ORDONANȚEI DE CLASARE. SOLUȚIA INSTANȚEI

Nemulțumită de soluția de clasare, persoana vătămată a formulat plângere împotriva acesteia, Judecătoria Oradea având rolul de a analiza legalitatea și temeinicia ordonanței de clasare.

Analizând probele regăsite la dosar și argumentele invocate în apărarea clientului, instanța a dispus, în mod definitiv, menținerea soluției de clasare.

Această soluție atestă faptul că, atunci când sunt administrate probele apte să conducă la dovedirea lipsei vinovăției, organele judiciare le analizează temeinic și nu ezită să dispună clasarea.

Acest articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

avocat-popovici-claudiu

Avocat POPOVICI CLAUDIU

claudiu@domocos-popovici.ro

Tel: 0774 431 491

___________________________________________________________________________________________

domocos-laviniu-avocat

Avocat DOMOCOȘ LAVINIU

laviniu@domocos-popovici.ro

Tel: 0730 669 499


Lasa un comentariu

  • consultanta@domocos-popovici.ro
  • str. Mihail Kogalniceanu nr. 6, ap. 1, parter, Oradea, Bihor

Urmăreste-ne pe:

Pin It on Pinterest