Modificări Cod Fiscal 2022. PROIECT.

avocat comercial oradea

Astăzi subiectul modificărilor fiscale a fost prezentat în mass-media fără a se preciza în mod clar că este vorba de un PROIECT, aceste modificări nefiind încă adoptate.

Sigur că modificările propuse afectează atât persoanele fizice cât și pe cele juridice, unele măsuri fiind de-a dreptul absurde, însă trebuie așteptată varianta finală. În momentul în care va exista varianta publicată în Monitorul Oficial vom face o prezentare detaliată și o analiză a acestor modificări.

INFLAȚIA VA CREȘTE ȘI MAI MULT CA URMARE A ACESTOR MODIFICĂRI.

Cert este însă că în aceste vremuri tulburi din punct de vedere economic, Guvernul parcă încearcă să agite și mai mult apele. În condițiile unei inflații aflată aproape de un nivel istoric, impunerea de noi taxe sau majorarea celor existente nu poate să conducă decât la creșterea acestei inflații.


Pare că cei care decid aceste modificări nu reușesc să înțeleagă faptul că fiecare majorare de taxe va fi regăsită în prețul mărfurilor ori a serviciilor prestate de cel taxat, consecința fiind creșterea prețurilor.


Este aproape de neînțeles cum în urmă cu scurt timp Guvernul acorda microgranturi pentru societăți fără angajați iar prin modificările propuse se prevede obligativitatea ca o microîntreprindere să aibă cel puțin un angajat, în caz contrar urmând a plăti impozit pe profit. Este evident că nu se gândește în perspectivă, deciziile par a fi luate de pe o zi pe alta, fără o continuitate pentru antreprenori.

IMPOZITELE PE CLĂDIRI ȘI VENITURI DIN CHIRII SUNT PROPUSE PENTRU A FI MAJORATE.


Nici persoanele fizice nu sunt exceptate, fiind vizate de majorări de impozit pe veniturile obținute din chirii(de la 6% la 10%), majorări de impozite pe proprietate ori chiar dublarea contribuțiilor sociale, de la echivalentul a 12 salarii minime brute la 24 de salarii minime brute.


Sper că aceste măsuri propuse vor suferi modificări întrucât altfel există riscul ca în loc să fie majorate veniturile la bugetul de stat, aceste modificări să genereze o criză care să aibă un impact major asupra bugetului, cu consecințe considerabile și asupra persoanelor fizice și juridice.


PROIECTUL ce cuprinde aceste modificări poate fi vizualizat aici:

Acest articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

avocat-popovici-claudiu

Avocat POPOVICI CLAUDIU

claudiu@domocos-popovici.ro

Tel: 0774 431 491

___________________________________________________________________________________________

domocos-laviniu-avocat

Avocat DOMOCOȘ LAVINIU

laviniu@domocos-popovici.ro

Tel: 0730 669 499

Lasa un comentariu

  • consultanta@domocos-popovici.ro
  • str. Mihail Kogalniceanu nr. 6, ap. 1, parter, Oradea, Bihor

Urmăreste-ne pe:

Pin It on Pinterest