Polița RCA în format electronic. Modificări legislative.

avocat-oradea

Polița RCA în format electronic va putea face dovada valabilității asigurării auto obligatorii.

În urma modificãrilor adoptate de cãtre Autoritatea de Supraveghere Financiarã, Norma 20/2017 va cuprinde posibilitatea prezentãrii poliței RCA pe suport fizic sau electronic.

Se vor evita amenzile pentru lipsa deținerii asigurării RCA.

Au existat numeroase dezbateri cu privire la posibilitatea prezentării poliței RCA în format electronic, în special în această perioadă afectată de pandemie.

În unele situații agenții constatatori aplicau amenzi în situația în care conducătorul auto nu prezenta polița RCA pe hârtie verde.

Verificare poliță RCA în baza de date.

Conform modificărilor introduse, dovada încheierii asigurãrii RCA va putea fi realizatã şi prin interogarea bazei de date ce cuprinde asigurãrile obligatorii de rãspundere civilã, accesibilă pe aida.info.ro.

Trebuie să rețineți că baza de date AIDA poate genera erori sau întârzieri în ceea ce privește înrefistrarea polițelor valabile de aceea este indicat să dețineți cel puțin polița RCA în format electronic pentru a putea fi prezentată în cazul unui control.

Când intră în vigoare aceaste modificări?

Pentru ca modificările să fie aplicabile este necesarã publicarea acestora în Monitorul Oficial, aspect ce urmează a fi realizat.

Prezentul articol nu reprezintă consulatanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

Lasa un comentariu

  • consultanta@domocos-popovici.ro
  • str. Mihail Kogalniceanu nr. 6, ap. 1, parter, Oradea, Bihor

Urmăreste-ne pe:

Pin It on Pinterest