Sediu social fără acordul vecinilor. Asociat unic în mai multe societăți. Modificările au fost promulgate.

claudiu popovici avocat

Președintele României a promulgat proiectul de lege care modifcă Legea 31/1990. Modificările au scopul de a relaxa condițiile de înființare a unei societăți comerciale.

Nu mai este necesar acordul vecinilor pentru stabilirea sediului social. Cu anumite condiții.

Pentru stabilirea sediului social într-o clădire cu mai multe apartamente nu va mai fi necesar acordul vecinilor și al asociației de proprietari atunci când administratorul declară pe proprie răspundere că la sediul social nu se desfășoară activitate.

În această situație, societatea va desfășura activitatea într-un punct de lucru sau la terți, adresa sediului social fiind utilizată pentru corespondență.

Se elimină astfel declarația pe proprie răspundere prin care se declara faptul că imobilul cu destinație de sediu social dispune de o cameră distinctă pentru fiecare societate.

Va putea exista asociat unic în mai multe societăți.

Conform noilor modificări va exista posibilitatea ca o persoană să aibă calitatea de asociat unic în mai multe societăți, lucru ce nu era posibil până acum.

Astfel, nu va mai fi necesară depunerea declarației pe proprie răspundere privind calitatea de asociat unic .

De când intră în vigoare modificările?

Legea ce prevede aceste modificări a fost promulgată de Președintele României în data de 02 Iulie dar aceasta trebuie publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare în trei zile de la publicare.

Cu toate acestea, în proiectul de lege se prevede faptul că Guvernul are la dispoziție 60 de zile pentru modificarea normelor metodologice.

Acest lucru înseamnă că la nivelul Registrului Comerțului vor trebuie adaptate procedurile iar înființarea societăților conform noilor modificări va fi posibilă cel mai probabil după termenul de 60 de zile.

Acest articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

Lasa un comentariu

  • consultanta@domocos-popovici.ro
  • str. Mihail Kogalniceanu nr. 6, ap. 1, parter, Oradea, Bihor

Urmăreste-ne pe:

Pin It on Pinterest