Conducere sub influența alcoolului. Evitare anulare permis- art.336 Cod Penal

avocat oradea -popovici-claudiu-drept-penal

Articol redactat de avocat Popovici Claudiu.

Articolul 336 alin.1 Cod Penal sancționează cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă fapta unei persoane de a conduce un autovehicul pe drumurile publice dacă aceasta are o alcoolemie de peste 0.80g/l alcool pur în sânge.

De regulă, o consecință a condamnării pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice o reprezintă anularea permisului de conducere dar această măsură poate fi evitată.

O astfel de soluție favorabilã regãsim într-o cauză recentă în care avocatul Popovici Claudiu a obținut amânarea aplicării pedepsei pentru fapta de conducere a unui vehicul cu o alcoolemie de peste 0.80g/l alcool pur în sânge. În aceste condiții, permisul de conducere nu se anulează și conducătorul auto nu figurează cu antecedente penale în cazierul judiciar.

Pentru ca persoanele interesate să înțeleagă ce presupun aceste prevederi legale, vom face o analiză succintă a infracțiunii prevăzute la art.336 Cod Penal și a consecințelor săvârșirii acesteia.

Cum se constată săvârșirea faptei prevăzute la art. 336 alin 1 Cod Penal ?

Dacă la momentul opririi în trafic și a testării cu aparatul etilotest se constată o concentrație ce depășește 0.4mg/l alcool pur în aerul expirat , conducătorul auto este obligat să se supună recoltării de mostre biologice, în speță probe de sânge. În cazul în care refuză recoltarea, șoferul va săvârși infracțiunea prevăzută la art.337 Cod Penal. De regulă, vor fi colectate două probe de sânge, la un interval de o oră diferență.

Cum se calculează nivelul alcoolemiei ?       

Nivelul alcoolemiei diferă de la o persoană la alta în funcție de metabolism, constituție fizică ori vârstă. Totodată, este relavantă cantitatea și tipul de alcool consumat. Conform curbei Widmark există o fază de absorbție și de eliminare a alcoolului din sânge, fiecare tip de alcool având o evoluție distinctă pe această curbă.

Cu titlu de exemplu, consumarea unei băuturi alcoolice spirtoase poate indica, pentru o anumită perioadă de timp, o valoare a alcoolemiei mai redusă la testarea cu aparatul etilotest față de consumarea unei beri sau a unui pahar cu vin.

Aceste aspecte prezintă importanță pentru realizarea unui expertize medico-legale privind calculul retroactiv al alcoolemiei, concluziile expertiziei putând releva că la momentul efectiv al conducerii vehiculului persoana în cauză avea o alcoolemie sub limita de 0.80g/l alcool pur în aerul expirat.

Ce pedepse pot fi aplicate unei persoane care a condus un vehicul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice ?

Pe parcursul desfășurării urmării penale efectuate de către agenții din cadrul Poliției Rutiere, persoana acuzată de săvârșirea acestei infracțiuni nu are dreptul de a conduce vehicule, acest drept fiind suspendat în baza art. 111 alin.3 din OUG 195/2002. Astfel, este important ca administrarea dosarului de urmărire penală să se desfășoare într-un timp cât mai scurt, existând pârghii procedurale pentru a urgenta soluționarea dosarului.

La finalizarea urmăririi penale, dacă se dispune trimiterea în judecată, pedeapsa poate fi cuprinsă între 1 și 5 ani sau poate consta în aplicarea unei amenzi penale. Cum arătam la începutul articolului, există posibilitatea ca aplicarea pedeapsei să fie amânată sau suspendată sub supraveghere ori sã fie dispusã executarea pedepsei in regim privativ de libertate. În funcție de tipul pedepsei și de modalitatea de executare, permisul de conducere poate fi anulat iar în sarcina inculpatului să fie impuse unele obligații precum munca neremunerată în folosul comunității.

Cum se stabilește pedeapsa ?

Tipul și cuantumul pedepsei diferă în funcție de probele administrate în cursul urmăririi penale, a circumstanțelor în care a fost săvârșită fapta și în funcție de persoana inculpatului.

Așadar, în situația în care o persoană este anchetată pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice administrarea eficientă a dosarului de urmărire penală poate conduce la o soluție favorabilă acesteia.

Prezentul articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

Avocat POPOVICI CLAUDIU.

claudiu@domocos-popovici.ro

avocat-popovici-claudiu

Tel: 0774 431 491

91 Comments

 • Paraschiv Tudor

  mai 4, 2021 - 7:43 am

  Buna ziua
  Nu mele meu este Tudor Paraschiv si as dori da va intreb daca este normal ca in urma retinerii permisului de condicere pentru o alcolemie de 0.55 sa nu primesc nici un raspuns de aproape trei ani?
  Mi s-au recoltat cele doua probe de sange la IML pe data de 15.08.2018 si inca nu am rezultatul lor.
  Ba multumesc

  • Avocat Claudiu Popovici

   mai 25, 2021 - 7:15 pm

   Gasiți răspunsul pe e-mail. O zi buna.

   • Bucalau

    iulie 9, 2021 - 4:57 pm

    Am avut o alcoolemie de 0.54 în aer,la sânge a ieșit 1.16 cu 0.86 am vreo șansă să nu mi se anuleze permisul? Am băut cu 8,30 ore înainte 200g tărie și 300g vin. Este normal o alcoolemie asa mare?

    • Avocat Claudiu Popovici

     iulie 11, 2021 - 4:25 pm

     Va rog sa verificati mail-ul.

   • Ungureanu Cosmin Costinel

    octombrie 5, 2021 - 9:04 am

    Buna ziua domnule avocat . In legătura cu o alcoolemie . In fiola mi-a ieșit 0,99 . Prima proba 3,22 și a 2 proba la sânge 2,80 . Îmi puteți spune care sunt consecințele

    • Avocat Claudiu Popovici

     octombrie 5, 2021 - 9:06 am

     Va rog sa verificati mail-ul

     • Bolba Emanuel

      octombrie 7, 2021 - 1:18 pm

      Bună ziua!! Am fost prins cu o alcoolemie în sânge de 1.15 și a 2 proba 1,08 și în aer expirat de 0,59 miau dat dosaru in tribunal și tot ma amână de pe o luna pe alta.. Întrebarea mea este.. Mi se anuleaza permisul de conducere sau fac pușcărie?? Nu am mai avut alte precedente și cazierul mie curat

     • Avocat Claudiu Popovici

      octombrie 11, 2021 - 6:33 pm

      Aveti raspunsul pe e-mail. O zi buna.

     • Bătăușu Andrei Marius

      decembrie 11, 2021 - 11:03 am

      Bună ziua! În data de 28/11/2021 Am baut si m-am urcat la volan, m-a oprit un echipaj de poliție rezultând 0.54 alcool după care am fost la spital pentru probe de sânge, am vreo șansă să-mi recuperez permisul? Precizez că lucrez ca șofer ( funcționar administrativ ) si nu am antecedente penale.

     • Avocat Claudiu Popovici

      decembrie 11, 2021 - 11:40 am

      Verificati mail-ul, v-am raspuns acolo. O zi buna

   • Iftime Dumitru ciprian

    octombrie 11, 2021 - 6:18 pm

    Domnu avocat buna seara mia iesit o alcoolemie de 0.93 in aerul expirat cum as putea sa procedez sami dea un rezultat mai rapid am permis de italia Și mia fost reținut în romania

   • Claudiu

    decembrie 10, 2022 - 5:08 pm

    Bună seara domn Avocat! Am fost condamnat pentru conducerea unui autovehicul la plata unei amenzi penale de 8400 RON dar în hotărâre nu scrie nimic despre permis că ar fi anulat sau nu. Cum aș putea să aflu ce sa întâmplat cu el vă mulțumesc frumos

    • Avocat Claudiu Popovici

     decembrie 11, 2022 - 8:39 pm

     Aveti raspunsul pe e-mail.

     • Madalin

      decembrie 28, 2022 - 9:56 am

      Buna ziua! Domnule avocat, pe data de 9 ianuarie 2022, am fost depistat baut in trafic de un echipaj de politie. Am oprit, mi-au cerut actele, am suflat in etilotest. A iesit 0.48. Pe 9 iunie am fost chemat sa dau declaratii in calitate de suspect si inculpat. Mi-a adus la cunostiiinta rezultatele in sange prima proba 1.20 cu 0.99 si mi-a zis anchetatorul ca pana la finalul lunii iunie il incheie si il preda procurorului. Au mai trecut aproape 6 luni si nu am mai primit nicio instiintare de proces sau vreo infatisare in prealabil cu procurorul.
      Ce e de facut? In sensul ca se poate grabi urgentarea dosarului?
      La o valoarea de 1.2, tinand cont ca e relativ spre minim 0.8, valoarea de contraventional, nu am antecedente, istoric rutier curat, am loc de munca stabil, depistarea a fost intr-o dimineata de weekend cand nu era aglomerata circulatia in oras, respectiv am mers pe o distanta scurta 300/400m sunt sanse bune pt o amanare a pesepsei respectiv sa nu imi interzica instanta dreptul de a conduce in termenul acela de supraveghere.
      Se poate lua ia in considerare aspectul ca de la momentul depistarii nu am mai condus?
      Daca imi puteti raspunde la cateva nelamuriri, ar fi de mare folos.
      Multumesc anticipat.

     • Avocat Claudiu Popovici

      ianuarie 8, 2023 - 9:43 pm

      Sunati-mă pe numarul 0774 431 491 ca sa va explic cum trebuie procedat.

     • Emanuel gigi

      ianuarie 28, 2024 - 10:57 am

      Bună ziua Domnul avocat am fost și eu prins sub influența alcoolului in echilotest mi-a ieșit .0.73 și începător de. 6 luni ce se întâmplă cu permisul

    • Avocat Claudiu Popovici

     ianuarie 8, 2023 - 9:45 pm

     In cazul amenzii penale permisul se anuleaza, veti primi o dispozitie de la poliția rutiera. Aveti posibilitatea de a sustine examen pentru permis dupa trecerea a 6 luni de la plata amenzii.

     • Valentina

      martie 6, 2023 - 6:54 pm

      Bună ziua aș dori și eu un sfat dacă se poate soțul meu a intrat într-un parapet cu mașina proprie fără victime și a fost găsit cu 0,61la alcool test iar la sânge ia ieșit 1,38 și al doilea 1,12 cu un avocat am avea speranță de a salva permisul are 25de ani de când are permisul și asta este prima abatere.. Mulțumesc

     • Avocat Claudiu Popovici

      martie 6, 2023 - 7:09 pm

      Exista sanse pentru a evita anularea permisului. Sunati-ma la 0774 431 491 ca sa discutam mai multe detalii.

     • Busziok Marius

      august 22, 2023 - 5:26 pm

      Buna ziua as dori sa ma contactati

     • Avocat Claudiu Popovici

      august 22, 2023 - 5:29 pm

      Buna ziua, va las numarul meu si ma puteti suna ca sa discutam problema dvs. Numarul meu este 0774 431 491.

  • Banica ionut

   februarie 14, 2022 - 8:08 pm

   Buna seara Domnule avocat o problema asemănătoare am și eu in seara de 13 11 2021am fost oprit de un echipaj de poliție pe o uliță dintr-un sat vecin de adresa mea am fost controlat alcoolemia in aer expirat mi-a ieșit de 0,67 am fost la probele biologice mi-au ajuns probele biologice prima a fost de 1,‘70 a doua 1,51 inafara faptului ca am dat o declarație nu am nici un răspuns de 3 luni întrebarea mea este câte șanse am sa nu mi-l anuleze precizez ca nu am meargă mai mult de o 100 de metri pe o uliță Va multumesc

   • Avocat Claudiu Popovici

    februarie 16, 2022 - 7:28 pm

    Gasiti raspunsul pe mail.

    • Sorin micula

     mai 22, 2022 - 4:32 pm

     Buna ma prins beat acuma 2 samptamani
     La volan am avut alcohol 0,73 are expirat
     De la sange nu mea venit rezultatele ce sanse am
     Si nu Am domiciliu an Romania am domiciliu an irlanda si permisul e din irlanda ?

     • Avocat Claudiu Popovici

      mai 29, 2022 - 11:00 am

      Buna ziua, gasiti raspunsul pe e-mail.

   • Avocat Claudiu Popovici

    februarie 20, 2022 - 3:17 pm

    Aveti raspuns pe e-mail.

  • Neculai Victor Marian

   ianuarie 8, 2023 - 5:56 pm

   Bună seara,am suflat în etilotest și mia esit 0.54,mi sau luat 2 probe de sânge și ast rezultatul ce pot face,va multumesc

   • Avocat Claudiu Popovici

    ianuarie 8, 2023 - 9:40 pm

    Aveti raspunsul pe mail.

 • dache ciprian nectarie

  iunie 30, 2021 - 8:27 am

  Buna ziua,
  Numele meu este Dache Ciprian Nectarie si as dori sa va intreb daca este normal ca in urma retinerii permisului de conducere pe data de 10.03.2021 de catre Politia rutiera Targoviste pentru o alcoolemie de 0,78 sa nu primesc inca un raspuns? Mi s-au recoltat cele 2 probe de sange l a spitalul Municipal Targoviste pe data de 10.03.2021 si nu am inca rezultatul lor.Va multumesc.

  • Avocat Claudiu Popovici

   iulie 2, 2021 - 9:36 am

   Aveti raspunsul pe mail.

 • Maciuca laurentiu

  iulie 10, 2021 - 8:38 am

  Buna ziua!În 02/05/2021 am făcut greșeala sa ma urc băut la volan și am fost oprit de un echipaj de poliție in București și am avut 0,88 alcoolemie in aer am plătit și analizele la IML ;întrebarea mea este;Cât durează pana ajung analizele la poliție?pana acum nu ma contactat nimeni

  • Avocat Claudiu Popovici

   iulie 11, 2021 - 4:24 pm

   Aveti raspunsul pe e-mail.

   • Dragomir

    ianuarie 18, 2022 - 6:50 am

    Bună ziua am fost oprit de politie și mia fost pusa fiola’in fiola a ești 0’56 .La ce pedeapsa ar trebui sa ma atept??va mulțumesc

    • Avocat Claudiu Popovici

     ianuarie 25, 2022 - 4:44 pm

     Aveti raspuns pe e-mail.

 • Conducerea unui vehicul după condamnare și până la anularea permisului.

  iulie 11, 2021 - 6:58 pm

  […] Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge – art.336 Cod Penal […]

 • Ivan

  august 4, 2021 - 1:55 pm

  La 0.44 in aer si 120 prima proba de sange si 101 la a doua proba am sanse sa revad permisul? Astept raspuns va multumesc

  • Avocat Claudiu Popovici

   august 5, 2021 - 7:48 am

   Gasiti raspunsul pe e-mail.

 • Anulare proces verbal pentru conducere sub influenta alcoolului.

  august 15, 2021 - 7:42 pm

  […] Mai multe detalii privind infracțiunea de conducere sub influența alcoolului găsiți aici. […]

 • George-Sebastian Mastan

  septembrie 12, 2021 - 9:03 pm

  Sanatate.

  Din pacate am facut greseala sa ma urc baut la volan , fiind depistat cu o alcoolemie de 0.56 in aer expirat !
  Am citit ca se poate evita anularea permisului! Cum este posibil ? Ce ar trebuii sa fac ? Ce pasi ar trebuii sa urmez ?
  Va mulțumesc

  • Avocat Claudiu Popovici

   septembrie 13, 2021 - 3:15 pm

   Aveti raspuns pe mail. Va rog sa verificati.

 • Rechesan Eugen

  septembrie 21, 2021 - 1:59 pm

  Buna ziua.
  Am urmatoarea situatie: In data de 28 02 2020 mi a fost luat permisul de conducere pe fondul unei alcoolemii de 1 1
  Precizez ca nu eram la volan ci pe strada.
  Este posibil ca de atunci pana acum 5 luni cand am fost chemat sa dau o declaratie,sa nu mi comunice nimeni nimic? Totusi este un drept al meu luat si vreau sa stiu ce se intampla.
  Poate ma ajutati.
  Va multumesc.

  • Avocat Claudiu Popovici

   septembrie 22, 2021 - 7:55 am

   Verificati mail-ul, v-am raspuns acolo. O zi buna

   • Janos

    octombrie 4, 2021 - 6:50 pm

    Buba ziua, am avut o alcoolemie de 0.41 în aer,la sânge a ieșit 1.09 cu 1.00 am vreo șansă să nu mi se anuleze permisul?

    • Avocat Claudiu Popovici

     octombrie 4, 2021 - 6:52 pm

     V-am raspuns pe mail.

   • Janos

    octombrie 4, 2021 - 6:53 pm

    Buna ziua, am avut o alcoolemie de 0.41 în aer,la sânge a ieșit 1.09 cu 1.00 am vreo șansă să nu mi se anuleze permisul?

 • Bogdan ILIE

  octombrie 4, 2021 - 11:12 am

  Buna ziua,

  La sfarsitul lunii iunie am fost oprit in trafic , iar la alcool test , a iesit 0,70. problema este ca am rezufat prelevarea de probe biologice , si de 3 luni de zile nu am nici un raspuns la nimic .

  Cum pot afla daca dosarul este in curs de anchetare , sau se lucreaza la el , ca sa pot scapa mai repede ca sa imi aflu sentinta.

  Vreau solutionarea cat mai urgenta a cazului…CUM PROCEDEZ ?

  Multumesc anticipat.
  Bogdan

  • Avocat Claudiu Popovici

   octombrie 4, 2021 - 6:52 pm

   Aveti raspuns pe mail.

 • Cristi

  octombrie 11, 2021 - 5:35 am

  Buna ziua am fost prins cu alcol 0.41 la prima proba 1.02 ce de a doua 0.87 am avut proces si mi dat pronuntarea pe 16 noembrie am sanse sa scap fara sa mil anuuleze nu am avut nici o abatere in ultimi 10 ani

  • Avocat Claudiu Popovici

   octombrie 11, 2021 - 6:30 pm

   Aveti raspunsul pe e-mail. O zi buna

  • Ivan

   ianuarie 15, 2022 - 11:39 am

   Buna ziua vati recuperat permisul

 • Aurel

  octombrie 28, 2021 - 6:48 pm

  Bună seara,
  Am fost prins la volan cu o alcolemie de 0.85 in aerul expirat. Am permis din 1991 si este prima greşeală de acest gen. Există posibilitatea să scap de închisoare şi fără anularea permisului? Ce ar trebui să fac?
  Vã mulțumesc.

  • Avocat Claudiu Popovici

   noiembrie 8, 2021 - 7:07 pm

   Aveti raspunsul pe e-mail.

 • Vasi Alex

  noiembrie 23, 2021 - 7:47 pm

  Buna ziua, in data de 31.08.2021 am condus autoturismul dupa ce am consumat alcool. Valorile au fost urmatoare: 0,77 in aerul respirat si 1,80 / 1,70 la probele de sange. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii ar fi posibil sa nu mi se anuleze permisul de conducere.
  Multumesc frumos!

  • Avocat Claudiu Popovici

   noiembrie 24, 2021 - 12:44 pm

   Buna ziua, va rog sa ma sunati la nr. 0774 431 491 pentru ca trebuie sa discutam mai multe detalii in acest caz.

   • Honcia

    octombrie 5, 2022 - 6:20 pm

    Buna seara! Am fost prins acum o săptămână cu o alcoolemie de 0,73, care sunt șansele să nu-mi anuleze permisul?
    Va mulțumesc!

    • Avocat Claudiu Popovici

     octombrie 5, 2022 - 6:25 pm

     V-am raspuns pe mail.

 • Gincean

  decembrie 10, 2021 - 9:17 am

  Buna ziua. Am avut un accident rutier doar cu avarierea autoturismelor,dar în aparatul etilotest mi-a ieșit o alcoolemie de 0,82 mg alcool la ce pedeapsa să mă aștept. Permisul de anulează? Mulțumesc.

  • Avocat Claudiu Popovici

   decembrie 10, 2021 - 11:36 am

   V-am răspuns pe mail, va rog sa verificati.

 • Alexandru

  decembrie 11, 2021 - 9:57 am

  Bună ziua
  In data de 07.08.2021 am avut un accident rutier viraj stanga vs depasire.S-a refuzat transportul la spital de catre ambii soferi.La verificarea cu alcooltest
  mi-a ieșit 0,03 si am fost dus la probe de sînge.S-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și mi s-a reținut permisul de conducere, dadumise dovadă fara drept de conducere si fără valabilitate. De curând am aflat rezultatul analizelor de sange 0 . Am intrebat la politie cand imi pot recupera permisul si mi sa raspuns ca la finalizarea dosarului. Im pot recupera permisul mai repede avand in vedere ca a trecut mai mult de 4 luni de la accident si cele doua probe se contrazic? Care sunt pasii de urmat ? Mulțumesc

 • Lefter Vasilică Ionel

  ianuarie 12, 2022 - 7:16 am

  Buna ziua!.Am fost oprit în trafic și am fost testat și mi sa găsit 0.41 în aerul expirat,acum am dosarul la tribunal pe data de 2 februarie am procesul.Am vreo șansă de amnare a pedepsei sau o soluție favorabilă?

  • Avocat Claudiu Popovici

   ianuarie 30, 2022 - 7:08 pm

   Va rog sa verificati mail-ul.

 • Conducere sub influenta drogurilor. Art.336 alin.2 Cod Penal. Avocat Oradea.

  ianuarie 23, 2022 - 10:42 am

  […] deosebire de conducerea sub influența alcoolului, infracțiune explicată în alt articol, unde este necesară depășirea limitei de 0.80g/l alcool […]

 • Laurentiu

  ianuarie 25, 2022 - 5:39 pm

  Bună seara,
  Vă contactez cu o întrebare.
  În Martie 2021, am primit sentința definitiva pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.
  Pedeapsa de 8 luni închisoare, cu suspendarea aplicării pedepsei și o perioada de 2 ani de supraveghere.
  Fapta a avut loc in Iulie 2018, alcoolemia in sânge fiind 0.90.
  Având în vedere că anul acesta, in Martie, se împlinește un an de la data rămânerii sentinței definitive, întrebarea mea este dacă sunt nevoit să susțin din nou ambele examene ( teoretic și practic ) sau este suficient doar examenul teoretic pentru redobândire.
  Am auzit vehiculându-se varianta că, in cazul în care, în acest interval de un an de zile, nu am primit prin poștă, de la politie, decizia de anulare a permisului de conducere și nici in sentința nu este menționat nimic legat de anularea acestuia sau interzicerea dreptului de a conduce pt o anumită perioadă, exista posibilitatea de a susține doar examenul teoretic de redobândire, permisul nefiind anulat.
  Am căutat sa aflu acest răspuns, dar am auzit ambele variante ( permisul se anulează automat, datorită condamnării sau, nu se anulează, dacă nu se primește din partea poliției o hotărâre in acest sens ).
  Aștept cu interes răspunsul Dvs.
  Mulțumesc.

  • Avocat Claudiu Popovici

   ianuarie 30, 2022 - 7:00 pm

   Aveti raspuns pe mail.

 • Iacob Gabriel

  februarie 6, 2022 - 6:17 am

  Buna ziua.
  Am fost oprit in trfic si la testare am avut 0,42 in aerul expirat.
  Nu am fost sa mi se recolteze sange deoarece nu am stiut la momentul respectiv ca este obligatoriu, si am fost informat tarziu despre faptul ca acest lucru se considera ca fiind o fapta penala.
  Am sansa de a ramane cu carnetul de conducere dupa proces.
  Mentionez faptul ca depind de el in meseria pe care o am.
  Inspector ITP.

  Multumesc.

  • Avocat Claudiu Popovici

   februarie 20, 2022 - 3:19 pm

   Aveti raspuns pe e-mail.

   • Elena

    martie 31, 2022 - 2:34 pm

    Buna ziua. La 0,90 alcool depistat la testarea cu alcooltest ul, pana in prezent nu se stie valoarea probelor recoltate la spital, cam ce pedeapsa se poate primi si daca se anuleaza permisul. Va multumesc.

    • Avocat Claudiu Popovici

     aprilie 2, 2022 - 6:05 pm

     Aveti raspuns pe mail.

 • Conducerea sub influența alcoolului și a drogurilor. Art.336 Cod Penal

  februarie 27, 2022 - 8:18 pm

  […] Într-un alt articol am analizat mai detaliat ce presupune această infracțiune, articolul fiind disponibil aici. […]

 • Alin

  martie 17, 2022 - 9:59 am

  Buna ziua,
  Am fost oprit in trafic cu o alcolemie de 0.52.am fost la recolatre de sange. Politaiu mi-a spus ca in 15 zile aflu rezultatul analizelor. Intrebare mea este:in cazul in care nu ma anunta nimeni despre rezultatul analizelor (cum am auzit de la mai multe persoane) unde ar trebui sa ma interesez.unde sa sun?

  • Avocat Claudiu Popovici

   aprilie 2, 2022 - 6:08 pm

   Aveti raspuns pe mail.

 • Moldovan Flaviu

  martie 27, 2022 - 5:19 pm

  Buna ziua pe data de 04.11.2021 mă prins poliția la 300 de metri de casa cu o alcoolemie in fiola de 0.80 mg ,îmi puteți spune care ar fi consecințele și dacă aș mai putea scăpa fara anularea permisului ?
  Până în prezent încă nu am nici un rezulta . Am făcut o cerere pentru detaliile dosarului pe email și zilele trecute miau trist un plic cu numărul dosarului .

  Mai am vreo scăpare ?

  • Avocat Claudiu Popovici

   aprilie 2, 2022 - 6:06 pm

   Aveti raspuns pe mail.

 • Maxim Claudiu

  aprilie 2, 2022 - 4:48 pm

  Bună ma prins politia și mia ieșit 0,55 in aeru expirat ce as putea face sa nu îmi anuleze permisu

  • Avocat Claudiu Popovici

   aprilie 2, 2022 - 6:05 pm

   Sunati-ma la 0774 431 491 si vom discuta telefonic. Multumesc

   • Petrut

    iulie 12, 2022 - 3:15 pm

    Am fost oprit aseara de un echipaj in trafic si in urma testari am avut o concentratie de 0,46 in aerur expirat, precizez ca in ziua respectiva am consumat 4 beri iar ultima a fost terminata cu aproximativ 45 de minute inainte de a face testul. La ce valoare asi putea sa ma astept in urma probelor biologice?

    • Avocat Claudiu Popovici

     septembrie 20, 2022 - 6:36 pm

     Aveti raspunsul pe mail.

 • olga hosu

  mai 1, 2022 - 10:03 am

  Buna ziua,

  In 2020 am fost prinsa sub influenta bauturilor alcoolice la volan. Aveam 0,57% in aerul expirat. S-au prelevat si probele de sange la INML. Au trecut aproape 2 ani si nu am inca niciun raspuns, inafara de declaratia data la politie abia in decembrie anul trecut cand mi-a recunoscut fapta. Ce pot face sa urgentez aceasta decizie?

  Multumesc.

  Olga

  • Avocat Claudiu Popovici

   mai 2, 2022 - 6:35 am

   V-am raspuns pe mail.

   • Iacob

    mai 29, 2022 - 9:39 am

    Bună ziua Domnul Avocat acum 3 zile am avut și eu o neplăcere cu mașina mam răsturnat cu mine în mașină mai erau alte 4 persoane toți 5 am scăpat cu bine. Nimeni nu a depus plângere împotriva mea. Am fost testat cu aparatul etilotest având 0.50 alcool. Permis în regula actele la mașină în regula. Care sunt șansele sa nu ajung la pușcărie

    • Avocat Claudiu Popovici

     mai 29, 2022 - 11:00 am

     Buna, v-am raspuns pe e-mail.

 • Serban Alexandru

  septembrie 20, 2022 - 6:22 pm

  Buna ziua Domnu Avocat
  La o alcoolemie de ,056 in fiola se anulează permisu sau se suspenda ,și pe ce perioada!
  Va mulțumesc frumos

  • Avocat Claudiu Popovici

   septembrie 20, 2022 - 6:33 pm

   V-am raspuns pe mail.

 • Catalin

  noiembrie 22, 2022 - 5:45 pm

  Buna seara,
  Îndată de 19 11 2022,am fost depistat cu o alcoolemie de 0,41 in etilotest.am comunit foarte bine cu domni de la rutieră.am fost sa mi-se recolteze cele două probele .Sunt conștient de situația în sine și aș vrea să știu dacă mi-se anulează permisul .in 16 ani de condus nu am avut decât o amendă pt telefon.Nu am săvârșit niciodată vreo infracțiune.multumesc frumos pentru sfat

  • Avocat Claudiu Popovici

   noiembrie 22, 2022 - 8:44 pm

   V-am răspuns pe mail.

 • Camelia

  februarie 23, 2023 - 7:26 am

  Buna ziua,
  Unei cunostinte i-a fost retinut permisul si i s-a deschis dosar penal pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, gasindu-i-se o concentratie de 0,9 g/l.
  Cand poate incepe sa conduca din nou? Cand i se restituie permisul, in cazul in care incheie acord de recunoastere?
  Multumesc

  • Avocat Claudiu Popovici

   martie 6, 2023 - 7:11 pm

   Dreptul de a conduce este suspendat pana la finalizarea procesului penal iar realuarea acestuia depinde de pedeapsa. Daca se obtine amanarea aplicarii pedepsei ar putea conduce imediat dupa finalizarea dosarului intrucat nu s-ar anula permisul.

 • Maris Adrian

  mai 24, 2023 - 5:05 pm

  Buna ziua,
  Am si eu urmatoarea intrebare: In cazul acesta ” În temeiul art. 336 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 61 alin. 2 C.pen. şi art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., şi cu aplicarea art. 396 alin. 2 şi 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul X, la pedeapsa amenzii în cuantum de …… lei, corespunzător a …. zile-amendă cu un cuantum al unei zile-amendă de 15 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. ” , mi se anuleaza permisul, sau pot sa il obtin dupa plata amenzii?

  • Avocat Claudiu Popovici

   august 22, 2023 - 5:29 pm

   Aveti raspuns pe mail, va rog sa verificati.

 • Aurel

  februarie 3, 2024 - 6:38 pm

  Buna ziua am fost prins cu alcol 0.41 la prima proba 0.83 cea de a doua 0.67 am sanse sa scap fara sa mil anuuleze nu am avut nici o abatere

  • Avocat Claudiu Popovici

   februarie 3, 2024 - 7:04 pm

   Aveti raspunsul pe mail, va rog sa verificati.

Lasa un comentariu

 • consultanta@domocos-popovici.ro
 • str. Mihail Kogalniceanu nr. 6, ap. 1, parter, Oradea, Bihor

Urmăreste-ne pe:

Pin It on Pinterest