Declarația privind beneficiarul real este la un pas de a fi eliminată.

avocat-popovici-domocos

Declarația privind beneficiarul real al unei persoane juridice este la un pas de a fi eliminată.

Parlamentul a adoptat modificări la Legea 129/2019 prin care este prevăzută obligația de a depune Declarația privind Beneficiarul Real.

Procedura de depunere a Declarației de Beneficiar Real și normele aplicabile în acest moment sunt analizate aici.

Ce modificări sunt prevăzute ?

Conform modificărilor aduse Legii 129/2019 depunerea Declarației nu va mai fi obligatorie pentru persoanele juridice constituite numai din persoane fizice.

Majoritatea persoanelor juridice înregistrate la Registrul Comerțului sunt constituite exclusiv din persoane fizice. Aceste modificări elimină o procedură birocratică ce necesita timp și costuri suplimentare.

Pentru persoanele juridice constituite din persoane fizice și juridice se va elimina obligația de a depune Declarația anual, în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare. Declarația se va depune numai când vor interveni modificări în structura persoanei juridice.

Când intră în vigoare aceste modificări ?

Următorul pas după adoptarea proiectului de lege îl reprezintă promulgarea acestuia de către Președintele României și publicarea în Monitorul Oficial.

Până la publicarea în Monitorul Oficial obligația de depunere a Declarației privind Beneficiarul Real este valabilă.

Amintim pe această cale faptul că termenul limită de depunere a acestei declarații a fost amânat pentru luna Noiembrie 2020.

Echipa Domocoș & Popovici asigură consultanță completă și reprezentare pentru toate operațiunile desfășurate la Registrul Comerțului.

Lasa un comentariu

  • consultanta@domocos-popovici.ro
  • str. Mihail Kogalniceanu nr. 6, ap. 1, parter, Oradea, Bihor

Urmăreste-ne pe:

Pin It on Pinterest